3. dag i New York - The Boroughs

 Tirsdag d. 12. september 2023

Grand Central Terminal

Vi startede dagen tidligt i dag, for vi skulle på bustur til The Boroughs - Harlem, Bornx, Queens og Brooklyn.

Vi blev hentet ved Grand Central Terminal en lille smule forsinket, da trafikken virkelig slem idag. 

Vi kørte mod nord, væk fra Manhattan og første bydel var i Harlem. 65% af indbyggerne her er africanamericans. Mange har ikke så mange penge af rutte med og er du meget fattig, kan du bo huslejefrit.

Første stop var Harlem South hvor forlod bussen og gik hen til Apollo Theatre. Guiden som var med på turen var enromt god til af formidle historier fra og om det vi kom forbi - og han var absolut ikke uden humor.






Tilbag i bussen gik turen videre til Bronx, som vi fik af vide, faktisk er opkaldt efter en dansker.
For at komme til Bronx skal man krydse Harlem River.



I Bronx blev vi sat af bussen for en pause, hvor vi lige kunne kigge os lidt omkring og få noget at drikke. Det var en temmelig varm dag.

Undervejs så vi mange pudsige forretninger langs vejen. Man kunne da lige køre ind til siden og få skiftet dæk, hvis behovet var der.



Vi kan ikke andet end at grine, for den gik ikke derhjemme.

Næste stop var Yankee Stadium, som er blevet opført i 2009 og erstattede det tidligere stadium fra 1923. På trods af at det nye stadium har en større volume, er der færre siddepladser. Hvorfor? tænker du nok. 
Det er simpelt hen fordi de har været nødsaget til at lave sæderne 20% større og mere plads mellem sæderne - amerikanerne er åbenbart vokset lidt. 


Årh, hvor ville vi gerne have været inde og så stadionet. Kim er Yankies fan 😍

Ind i bussen igen og så videre til Queens og Flushing Meadows, som er området omkring US Open, The Mets Stadium og den store "globus", Unisphere,  tilhørende verdensudstillingen. 

Også her ville vi, eller i hvert fald jeg, meget gerne have været inde på stadionet som huset US Open ( her spilles Grand Slam Tennis hvis ikke du ved det )
Jeg kommer nok ikke ind og ser det før jeg køber en billet til US Open.....

Et kig til  USTA Billie Jean King National Tennis Center

Vi gik rundt i området omkring Flushing Meadows Corona Park ( hmmm navnet får man jo helt andre tanker af ). Gik rundt om den kæmpe store stål globus som står i parken.

Unisphere

Derfra skulle vi videre til Brooklyn. Stedet hvor der er flere begravet end der er levende. Der er 22 kirkegårde i det lille område.

Vi kørte igennem området med de Ortodokse Jøder, som jo ikke levet som om det var det var 2024. Faktisk må de iflg. skik og tro ikke forlade deres bydel. Det er skræmmende historie der blev fortalt om dem.


Vi stod af bussen ved Brooklyn Bridge, for vi skulle have Pizza på samme sted, Ignazio's, som vi spiste på for 5 år siden. Det var god pizza! 



Med "næsten" udsigt til broen fik vi fyldt maverne og slukket tørsten.

Inden vi skulle gå over broen tilbage til Manhattan stod vi lidt og nød skylinen.


Skyline skulle lige foreviges

Vi tog som sagt turen til fods over Brooklyn Bridge med den smukke skyline lige foran os og fortsatte til Ground Zero. En pæn god gåtur.

Vi er ikke alene om at gå over Brooklyn Bridge

Solen skinnede, det var varmt og nu blev det tid til One World. Sidste gang vi var der sammen, var det så tåget og overskyet at man intet kunne se. Det kunne vi i dag. Billetter blev købt og med propper i ørerne kom vi om med den lynhurtige elevator op til 104. etage.

Vi fik set New York City fra alle vinkler deroppe fra. One World er 541 m. højt 😯

One World

Udsigt til Brooklyn- og Manhattan Brigde


Okulus for oven

Så skulle vi hjem. Debatten gik på om vi skulle hjem i en taxa eller om vi skulle være hardcore og tage turen til fods. Det blev til fodt. Vi gik bl.a. igennem Washington Park som var fyldt med liv.



Vi sluttede dagen af på taget og sidder og lytter til byens liv, det hysteriske dytteri og en vejarbejder der har en fest med en trykluftshammer. Vi har pænt ømme fødder 😁 

Det har været endnu en dejlig oplevelsesrig dag.

Og idag er Empire grøn.


I morgen bliver det regnvejr og torden - igen! 
Så vi har ikke planlagt det helt store. 
Vi må se hvad vejret og dagen bringer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar